Arguentationsövning

Har haft en argumentationsövning och väljer att lägga ut min text här så alla får
se vad det är vi håller på med när vi läser politisk teori. Hoppas det blir en någotsånär behaglig läsning.

Det jag har valt att besvara är, i vilken mån håller jag med socialisterna om att den mänskliga naturen bestäms av omständigheterna och vilka konsekvenser får det om jag håller med.

 

Det är en svår fråga att bryta ned och att påvisa i vilken mån jag håller med. Jag håller delvis med om deras syn på människans natur.  Jag utgår också från, mitt synsätt, att människan har en egenskap som är överordnat allt annat och det är överlevnadsinstinkten.

 

I sak tycker jag att socialisterna har en korrekt uppfattning om att människan är en produkt av sina omständigheter. Om man född och uppvuxen under svåra förhållanden så utvecklar man medel för att kunna klara sig och överleva i just den situationen.  Människan är som Owen säger ”den är utan undantag plastisk” (Roberts och Sutch, Politiskt tänkande 2007). Owen menar också att människor inte kan straffas för sitt agerande utifrån hur deras samhälle och hur de har blivit formade. Dock håller jag inte riktigt med då människan faktiskt, i dagens samhälle, är formbar och all kunskap om vad som är rätt och fel lärs ut även till de människor lever allra svårast. Dock kan deras miljö tvinga dem till brottslighet då det är det enda möjliga för deras överlevnad. Det är här jag ser till den medfödda grundegenskapen, som jag anser vara primär, överlevnadsinstinkt och att den blir överordnad vad som är rätt och fel, utifrån människans samhällsvillkor. Owen ser att det är statens uppgift att se till att ”avlägsna de omständigheter som tenderar att framkalla kriminalitet, och kriminalitet kommer heller inte att framkallas” (Robert och Sutch, Politiskt tänkande 2007). Alltså att förändringen ska komma uppifrån och det är statens som ska förändra och forma människan till det bättre. Jag håller inte riktigt med hela resonemanget. Jag håller med om att människan är formbar, men inte enbart av formning uppifrån som Owen menar, men att det också finnas en ytterst vilja hos varje enskild individ att ta sig vidare om man så vill. Detta är viktigt och jag anser att nyanseringen av människans vilja blir lite skev, då man enbart säger att samhället är orsaken till dess form och bär ansvaret för formningen.


Grissjukan, svininfluensa kärt barn...

Ja denna masshysteri som råder får en att skratta. Varje influensa kan leda till döden om man får ytterligare påföljder och förkylningar på den. Visst denna är lite mer aggresiv men de allra flesta människor klarar av den utan att dö en hemskt död, samt bli rubriker i dagspressen.

Något jag funderat länge över är diskussionen om de biverkningar som följer anti-grissprutan. Jag hittade en länk på aftonbladet och kopierar över de inrapporterade biverkningar som kan följa. Här kommer den, håll i er:


Influensaliknande symtom

Allergiska reaktioner

Andnöd

Feber

Huvudvärk

Domningar

Allvarlig allergisk chock

Nässelutslag

Hudsvullnader

Dödsfall

Yrsel

Illamående

Buksmärtor

Hudförändringar

Värmesvallningar

Lokal reaktion

Smärta

Temperaturstegring

Frossa

Högt blodtryck

Hjärtklappning

Kräkningar

Smakförändringar

Ansiktsförlamning

Ledsmärta

Hjärtstillestånd

Bensmärta

Bröstsmärtor

Stroke

Diarré

Röda komplexa hudutslag

Epilepsianfall

Blåmärken

Heshet

Hosta

Hudutslag

Lågt blodsocker

Klåda

Medvetslöshet

Lymfkörtelsvullnad

Migrän

Muskelsvaghet

Muskelvärk

Lunginflammation

Psykisk påverkan

Känslorubbningar

Svimningstendens

Svullnad i munhåla och svalg

Synrubbningar

Tungsvullnad

Värk

Ögonirritation


 

Visst låter det som något man kan ställa upp på för att slippa bli "sjuk". Nä inte om man frågar mig. Många av dessa biverkningar är inte att leka med och kan i sig vara farliga för många.

Så gör som jag, VÄGRA VACCINET!!!

 


Tentor.


Jag är så förbannat trött på det kunskapslotteri som en tenta innebär. Jag är trött på att man inte tar reda på en elevs faktiska kunskap utan förmågan att kunna memorera så mycket som möjligt. För mig är kunskap inte detta utan en process som tar tid. Det är för mig fullkomligt förlegat att låta folk på högre utbildningar skriva tentor, i alla fall vad gäller relativ kunskap och inte faktisk.

När ska det ges tillräckliga resurser för att kunna komma bort från detta?

Något annat som jag börjar blir lite skeptisk till är hur universitetsstudier tillhandahålls. Jag tänker på de som föreläser. I alla studier fram tills man slutar gymnasiet så krävs det att den som lär ut har en pedagogexamen, men på universitet så blir man utsatt för denna godtyckliga försöksverksamheten, där doktorander föreläser som inte har någon som helst pedagogisk examen. Det är en högre utbildning och givetvis ska man ha den kunskapen, men också kunskapen om hur man lär ut.

Nä dags att ta ett lugnande piller och läsa lite Marx och Rawls innan sängdags, för att ytterligare kunna maximera min kunskap i memoryspelet som kallas för tenta.

Sov gott.

Franci

Förbannad på så mycket.

Ja precis som det står, så blir jag förbannad på så mycket men att hitta rätt forum för att kunna komma med förslag och diskutera saker som jag tycke är fel och hur saker borde förändras är inte alltid så lätt. Vad återstår? Jo att blogga och hoppas att någon i detta universum läser vad jag skriver.

På senaste tiden har den s.k svenssonrasismen visat sitt ansikte allt oftare och från allt fler. I varje diskussion jag ger mig in i så hittar det något mirakulöst sätt hitta ett sätt att skylla allt på invandringen och att SD behövs osv. Det är mig en gåta att de inte har något annat mantra att slänga ur sig, att de inte kan diskutera någon annan sakfråga utan att de ska leda allt till invandring. Inskränkta och skrikandes sitter de hemma och vråla ur sin skit. Vellinges mörkrädda visar sitt ansikte genom Lars-Inge Ljungman, men som nu fått krypa till korset och fått sina bannor från sitt parti.

Vad mer gör mig arg idag. Jo hur de borgerliga sakta men säkert urholkar varje del av välfärdsstaten snabbare än vad man hade kunnat tro. Det är så att Friedman verkligen jublar från sin grav över den nyliberala politik som alliansen för. Burke hade med all sannolikhet fått hicka och sagt "det där kommer sluta illa, allt för många reformer på samma gång och i allt för snabb takt kommer leda till stora problem". Burke, en av de konservativa tänkarna, förstod att snabba, framförallt många och omvälvande, reformer inte var en bra idé. En reform i taget, utvärdera inna man genomför nästa, var hans tanke. Dagens nedmontering av socialförsäkringssytemet, genomförd av Alliancen med herr Reinfeldt i spetsen, kör snarare på reform, reform och reform. Vi ser redan idag konsekvenserna av deras ogenomtänkta förslag, cancersjuka som förlorar sin rätt till sjukpenning, svårt sjuka som inte längre har pengar att klara sig med, hur de reformerat a-kassan till den milda grad att vissa inte kan deltidsjobba och stämpla för detta kan man nu bara göra i 75dagar, och får då välja a-kassan enbart. Konstigt tänkande Alliansen då jag hellre ser folk som har ett deltidsjobb och stämplar upp än att de får lämna sina deltidsjob för att klara sig och enbart klara sig på A-kassa. Aja men det är väl enligt alla nyliberala formler till incitament man kan tänka sig.

Jag frågar mig, är det såhär vi vill forstätta, är det såhär vi vill styra Sverige? Mitt svar är i alla fall NEJ!!!

Ja men

Kanske dags att skriva nått. Blog är verkligen något man gör i perioder.

Livet rullar på och lägenheten tar form. Älsklingen är så duktig och har tapetserat hela vardagsrummet.
Har inte hjälpt till då jag hade tentaplugg hela veckan, men har lidit av extrema skuldkänslor för att
jag inte la en hand i arbetet. Dock målade jag taket och valvet in till vardagsrummet.

Igår var det ikea handlande och ett sånt stort super täcker. Ett täcke som täcker hela sängen och lite till.
Ja jag blev övertalad. Kvinnor har en förmåga att "hogga" täcket helt, men med lite övertalning gick jag med
på det och vi sov förträffligt.

Idag var det jobb och det är alltid lika kul att jobba med dessa två ungar. Hyss och en del filosofiska "tänk om" samtal med den äldsta av dem.

Nu sitter jag med mitt kaffe och druckit SOCKER i form av en energi dryck, för jag är så himla trött, toppat med starkt kaffe.

Har börjat träna igen och skaffat kort på friskisk, så det är jag och alla pensionärer. Trevligt faktiskt och skönt att komma igång. DE HA BASTU på sina anläggningar sååå himla underbart.

Nä nu ska jag göra annat.

bye bye and love.

RSS 2.0